top of page

Onze mannen

Wij krijgen onze mannen via onderstaande boeren.

Zij houden van mannen, en houden daarom mannen.

BOK van Gerrit en Carla Verhoeven

-Verhoeven Melkgeiten in Biezenmortel-

Gerrit en Carla hebben een biologisch melkgeitenbedrijf in Biezenmortel. Met de ambitie om hun bokken zelf aan te houden, sloten ze zich aan bij de Bio Goat Meat Cooperation. Binnen deze coöperatie werken geitenhouders samen; ze maken afspraken over het aantal aan te houden bokken en proberen gezamenlijk de afzet te organiseren.

Gerrit en Carla werken samen met Brabants Landschap en de Vereniging Natuur-monumenten. De geiten en bokken staan dus niet alleen in de wei, maar ook in heuse natuurgebieden.

HAAN van Chris en Marjanne Borren

-De Lankerenhof in Voorthuizen-

De hanen groeien met hun zusjes op op het biologisch pluimveebedrijf. Na 5 weken worden ze gescheiden, de hanen krijgen net wat ander voer maar evenveel beweging. Na 12-13 weken worden ze geslacht.

 

HAAN van Peter van Agt

-De Haancaravan in Oirschot-

De naam zegt het al: de hanen leven in een caravan. Het voordeel van een caravan is dat deze verplaatsbaar is en de hanen daardoor steeds op een ander stuk grond hun eigen voer bij elkaar kunnen scharrelen.

STIER van Wim en Harriëtte van Roessel

-Koeienbedrijf De Regte Heijden in Riel-

De stiertjes mogen bij hun moeder drinken, in de wei dartelen en hun hoorns houden. Zo groeien ze op melk, gras en kruiden. Als ze hun moeder niet meer nodig hebben staan ze in een groep met broers en neven. Ze staan zoveel mogelijk buiten en worden niet ‘afgemest’: ze krijgen geen krachtvoer.

 

STIER van Rob Bennenbroek

-Boerderij Bleijendijk in Vught-

 

Boerderij Bleijendijk is een prachtige boerderij op het gelijknamige landgoed. Het is een melkveebedrijf dat met dubbeldoelkoeien werkt. De dieren staan het grootste deel van het jaar buiten, in familiekuddes. Vanaf 2020 worden kalfjes niet meer jaarrond geboren, maar in het voorjaar, zoals dat in de natuur het meest logisch is. 

bottom of page